2018-08-14 05:55:55• hírek • Szatmár.ro

A gazdasági szakemberek szkeptikusak az új nyugdíjtörvény kapcsán

Igen komoly nyugdíjnövekedést hozhat a jelenlegi törvénytervezet. Valószínűeg sok nyugdíjas örülne, ha életbe lépne a törvény abban a formában, amit az illetékes minisztérium bemutatott, ám a gazdasági szakemberek szerint a nyugdíjpont értékének növeléséről szóló ígéreteket szinte lehetetlen teljesíteni.

A kormány 2016-ban még csak 51,6 miliárd lejt költött a nyugdíjak kifizetésére, 2018-ban ez az összeg 62,7 milliárd lej. A tervezet szerint 2019-ben 75,5 milliárd lejt, 2020-ban pedig már 92,2 milliárd lejt költenének a nyugdíjakra. 2021-ben pedig 125,2 milliárd lejt! Úgy, hogy idén az ország összköltségvetése 314 milliárd lej.


A gazdasági szekemberek szerint ez a növekedési ütem tarthatatlan. A kormány szerint a gazdaság kifehérítésével, a hivatalosan foglalkoztatott munkavállalók számának növelésével plusz bevételhez juthatnak. Persze a kormány azt nem veszi figyelembe, hogy jelen pillanatban a járulékok befizetésével kapcsolatban a legnagyobb tartozásokat éppen állami cégek halmozták fel.


A libertatea.ro szerint egyébként  jelenleg 4,9 millió munkavállaló tartja fenn az 5,22 millió személyt fizető nyugdíjrendszert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: